کاربرد نوار عایق لوله:
از نوار رپینگ جهت پوشش دهی همه ی لوله کشی های در کاربری های مختلف نظیر انتقال خطوط انرژی در پالایشگاه، کارخانه سیمان، پتروشیمی، کارخانه فولاد، تاسیسات ساختمانی یا تاسیسات دریایی مورد استفاده قرار داد.
مزایا نوار عایق لوله :
طریقه عایق کاری:
جهت انجام و اجرای عایق کاری لوله ها ابتدا باید سطح لوله را کاملاً از لحاظ گل و یا گرد و خاک تمیز نمود و سپس بعد از این مرحله باید سرجوش های لوله برس کاری شوند. در این مرحله چسب پرایمر را بر روی سرجوش ها و قسمت های زخم شده عایق گرم لوله می زنیم.
چسب پرایمر:
در مرحله دوم نوار مشکی رنگ را در محلی که پرایمر زده ایم می پیچانیم.
نوار رپینگ:
در مرحله سوم نوار سفید رنگ را با نیروی زیاد بر روی نوار مشکی می پیچیم. سفتی این حرکت باید به حدی باشد که در هر دور پیچش نوار پنج سانتی متر از ضخامت نوار کم شود. لازم به ذکر است که هر دو مرحله پیچاندن نوار به دور لوله باید با نوار یک تکه صورت بگیرد. ضمن اینکه نوارها نباید دارای برجستکی باشند.
نوار زیرین عایق لوله های فولادی، به نوار هایی گفته می شود که جهت عایق بندی خطوط لوله های دفنی و با هدف محافظت از آن ها در مقابل اکسید شدن، خوردگی، ضربه و… برای زمان های طولانی طراحی شده و به لطف قابلیت اطمینان و پایداری بالا در بدترین شرایط آب و هوایی و جغرافیایی نیز بهترین عملکرد و بهروری بالا را دارد.
این نوار ها توسط خود کاربر و یا دستگاه های رایپینگ به دور لوله های فلزی ریپینگ می شود. جنس این نوارها که جهت پوشش های بیرونی مورد استفاده قرار می گیرند، از یک لایه چسب و یک لایه پلاستیکی طراحی و ساخته شده است. با همین هدف اکثر مواقع به این محصول نوار دولایه هم گفته می شود که یک لایه پلی اتیلنی و یک لایه چسب بر پایه بوتیل و بیتومن ساخته می شود.
این نوارها جهت افزایش مقدار طول عمرلوله ها طراحی شده اند و به صورت لایه میانی مورد استفاده قرار می گیرند. این نوار ها برای انواع لوله ها نظیر لوله های فولادی گاز و نفت قابل استفاده است.
مزایای نوار زیرین عایق لوله های فولادی:
استفاده از نوار زیرین عایق لوله های فولادی مزایای بسیاری دارد به همین دلیل توانسته است فروش بالایی داشته باشد. از مهمترین مزیت به کارگیری این نوع از نوارهای زیرین می توان موارد زیر را نام برد:
عایق کاری لوله در لوله کشی گاز با مصرف عمده:
پس از زنگ زدایی لوله های انتقال گاز در مصارف عمده، مثلا لوله کشی گاز داخل کوچه ها، جهتعایق کاری لوله های گاز، لوله ها با رنگ پرایمر به صورت کامل پوشش داده می شوند. مقداری زمان برای خشک شدن رنگ پرایمرلازم و ضروری است. در حدی که با دست زدن به لوله، رنگ پرایمر به انگشت نمی چسبد اما اثر انگشت روی آن باقی می ماند. بعد از این مرحله، لوله در دو مرحله توسط نوار عایق، نوار پیچی می گردد. برای هر بار نوارپیچی، نوار عایق با هم پوشانی ۵۰ درصد صورت می پذیرد. به این صورت که در هر دور، ۵۰ درصد از لایه بعدی، ۵۰ درصد لایه قبلی را می پوشاند. نوار پیچی اول، با نوار خطی سیاه و نوار پیچی مرحله دوم، با نوار خطی سفید صورت می گیرد. علت هم رطوبت بالا در لوله های با مصرف عمده می باشد. ۲ بار نوار پیچی با همپوشانی ۵۰ درصد، موجب عایق بندی بهتر و قوی تر می شود. در لوله کشی گاز با مصارف عمده، استفاده از یک برند رنگ پرایمر و نوار عایق ضروری می باشد. به طور مثال در صورت خریداری رنگ پرایمر نیاشیمی، استفاده از نوار عایق نیاشیمی سفید و سیاه اجباری است.